Wijnkaart Messina

 

plaatje

Geachte gast,

In ons restaurant maakt u kennis met de traditionele Siciliaanse keuken, waarmee wij u steeds weer hopen te verrassen.

Ons streven naar een perfecte harmonie van spijs en drank resulteerde in een geheel nieuwe wijnkaart.

De wijnen die wij u met gepaste trots presenteren zijn door ons zorgvuldig geselecteerd en afgestemd op onze menukaart.

Voor vragen en of opmerkingen kunt u zich wenden tot de bediening.

Wij wensen u een aangenaam verblijf.

 

RISTORANTE PIZZERIA ’’MESSINA’’

Proprietario e,cuoco. ‘Gianni&Daniela Trovatello

 

Siciliaanse Wijn:

Sicilië staat qua wijnvolume op de derde plaats in Italië. Tegenwoordig is de productie vooral gericht op kwaliteitswijnen. Hieronder staan enkele heerlijke wijnen van de prachtige eiland.

De officiële Italiaanse en Siciliaanse naam is Sicilia. De Oud-Griekse naam Trinakria betekent “het eiland met de drie punten”. Dit is tevens de naam van de vlag.

De oppervlakte van het eiland is 25.709 km². Het eiland is maximaal 230 km lang en 170 km breed. De kustlijn is ongeveer 1000 km.

De wijnbouw op Sicilië richt zich voornamelijk op de inheemse druivensoorten, maar de laatste tijd wordt er ook meer geëxperimenteerd met buitenlandse soorten zoals Chardonnay en Cabernet sauvignon.
Druiven die verbouwd worden op Sicilië zijn de Nero D’avola, Nerello Mascalese, Nerello Mantellato, Perricone, Frappato, Calabrese, Merlot, Shyraz en Cabernet sauvignon voor de blauwe druiven en Cataratto, Grecanico, Grillo, Inzolia, Zibibbo, Damaschino, Trebbiano, Ausonica, Moscato Bianco, Corinto Nero en de Chardonnay voor witte druiven.

Sicilië maakt vele wijnen waaronder ook wijnen die bij de internationale top horen. Op deze wijnkaart staan enkele mooie, lekkere Siciliaanse wijnen. Verder staan er enkele mooie wijnen op uit andere aansprekende Italiaanse gebieden.

Salute